Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/includes/bootstrap.inc 3190 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/includes/menu.inc 579 sor).

Szabadságokkal kapcsolatos fontos jogszabályváltozások

2013. január 01-től a munkavállalónak a munkába töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap és pótszabadságra bomlik. (Mt. 115.§. 1.)

Munkában töltött időnek minősül az az időszak is, amikor a munkavállaló szabadságon van, vagy szülési szabadságon van, vagy a gyermek gondozása céljából igénybe veszi a fizetés nélküli szabadságot, és ennek idejéből az első hat hónap számít munkába töltött időnek, továbbá a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálat 3 hónapja, valamint amikor mentesül a munkavégzési kötelezettség alól (Mt. 55. § (1) bek. b)-k) pontjában meghatározott esetek).

Felhívjuk a figyelmet, hogy a keresőképtelenség 30 napot meghaladó időtartama nem jogosít szabadságra. A 30 napos időtartam ráadásul egy éven belül összeadódik; az  ettől való eltérés kollektív szerződésben a munkavállaló javára megen­ge­dett.

Az alapszabadság mértéke 20 munkanap.

Pótszabadságon  az életkor szerinti szabadságnapokat kell érteni, mértéke nem változott. A pótszabadságra vonatkozó  Mt. rendelkezésektől a kollektív szerződésben csak a munkavállaló javára megengedett az eltérés.

A különböző jogcímeken járó további pótszabadságok alapvetően nem változtak, mindkét szülő jogosult a 16. éven aluli gyermekek után járó pótszabadságra, azonban az elvált szülők esetén csak az a szülő jogosult a pótszabadságra, amelyik a saját háztartásban neveli a gyermeket!

Az új törvény a legalább 50%-ban egészségkárosodott  munkavállalóknak évente 5 nap pótszabadságot biztosít. (120.§.)