Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/includes/menu.inc 579 sor).

Családi adókedvezmény, első házasok kedvezménye 2015.

2015-ben a családi adóalap kedvezmény mértéke még nem változik, de 2016-tól a két gyermekes családok által igénybe vehető kedvezmény mértéke 4 éven át fokozatosan emelkedni fog. Két eltartott esetében a kedvezmény 2019-re eltartottanként 62 500 Ft-ról 125 000 Ft-ra fog nőni.  Egy, ill. három vagy több eltartott esetében az érvényesíthető kedvezmény mértéke nem fog változni.

Változik a családi adókedvezmény érvényesítésére jogosultak köre. A nevelőszülő közös háztartásban élő, családi pótlékra egyébként nem jogosult házastársa is jogosulttá válik a kedvezmény érvényesítésére.

Új elem az adózásban az „Első házasok kedvezménye”, mely szerint 2015-től minden olyan ifjú pár (érdekesség, hogy nincs felső életkori határ :) ), amelynek legalább egyik tagja első házasságát köti, a házasságkötést követő hónaptól kezdődően 24 hónapon át együttesen havi 5 000 forint adóösszegig csökkentheti az adóalapját. A kedvezményt a házastársak közösen is érvényesíthetik, ill. az adóév elteltével az adóbevallásban megoszthatják egymás között.