Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/includes/bootstrap.inc 3190 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/modules/ctools/ctools.module 127 sor).

SZTV törvény

Az agrár támogatások elszámolásának törvényi feltételei

Az agrár vállalkozások nem fejlesztési célra különféle támogatásokat igényelhetnek. Az éves zárás során sokszor kerülnek dilemma elé ezen támogatások elszámolásával, hiszen előfordul hogy egy-egy nagyobb összegű támogatás jóváhagyásáról szóló határozat nem érkezik meg a mérlegkészítés időpontjáig vagy a határozatban szereplő összeg jelentősen eltér a végül kiutalttól, esetleg -adminisztratív okok miatt – a jelzett időpontig az igénylés sem kerül beadásra a támogatást felügyelő hatósághoz.

A tárgyi eszköz bekerülési értéke

A tárgyi eszköz bekerülési értékét a számvitelről szóló 2000. évi C törvény szabályozza.

Az eszköz bekerülési értéke az eszköz megszerzése, létesítése, üzembe helyezése érdekében
az üzembe helyezésig felmerült, minden az eszközhöz egyedileg hozzákapcsolható költség
együttes összege, ami bekerül a könyvekbe.

A bekerülési értéket növelő tételek: