Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/includes/bootstrap.inc 3190 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/srv/bilance/bilance.hu/modules/ctools/ctools.module 127 sor).

adóhatóság

Látvány-csapatsport bejelentési szabályok szigorodása

A társasági adó törvény  illetve a látvány-csapatsport támogatását biztosító Kormány rendelet  értelmében a látvány-csapatsportok támogatása adókedvezménye igénybevételének feltétele – a támogatás és a kiegészítő sportfejlesztési támogatás átutalásán mellett– az átutalás tényének a pénzügyi teljesítéstől számított, az adóhatósághoz történő 8 napos, jogvesztő határidőn belül történő bejelentése.

Az iratmegőrzési kötelezettség adózási szempontjai

2012. január 1-től hatályos szabályok szerint akár 25 millió forintos mulasztási bírsággal is sújthatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt, aki nem őrzi meg nyomdai úton előállított számlatömbjét. Duplájára emelkedett a kiszabható bírság összege egyéb iratok esetén is.

Adóhatósági gyakorlat a bírságolás területén 2012.

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a társas vállalkozásokat, az egyéni vállalkozókat és a magánszemélyeket a 2012. évre vonatkozó adóhatósági gyakorlatról a bírságolás területén. A mellékelt összefoglaló táblázat teljes körű információt ad arról, hogy egy-egy adózási mulasztás során mekkora mértékű bírságra számíthat az adózó.